Tuesday, February 23, 2010

Carti reprezentative pentru mondeni


Avand in vedere ca trecem printr-o perioada de activitate mondena plina de incultura , seminte si manele, m-am hotarat sa dedic astazi putin din timpul meu...culturii.Acesta este motivul pentru care am alcatuit un top al unor opere literare pe care le recomand cu caldura unor personaje publice de pe meleagurile noastre.



1) Pentru Traian Basescu avem o carte care ii trezeste marinarului de varsta a treia amintiri din perioada in care marea era viata lui. Ernest Hemingway "Batranul si marea".

2) Dupa trairile pe care le-a avut in seara alegerilor, opera preferata a lui Mircea Geoana a devenit creatia lui Caragiale :"O noapte furtunoasa".Asta desi, referitor la o eventuala functie de presedinte al Romanie, Mircea Geoana ar fi preferat ca in loc de "O noapte furtunoasa" sa citeasca "1001 de nopti".
Daca il intrebam despre acest subiect pe Ion Iliescu acesta i-ar fi recomandat lui Geoana Dostoevski-"Idiotul".

3) Cartea reprezentativa pentru Sergiu Bahaian, (criminalul care isi ingropa victimele de vii) este Dostoevski "Crima si pedeapsa".

4) Avand in vedere jalea prin care a trecut sectorul 5 saptamana trecuta, datorita climei polare si a nametilor de zapada, am gasit o carte potrivita si pentru Marian Vanghelie: Sven Hassel- "Moarte si viscol". Suntem siguri ca o sa-i placa la nebunie, dar mai ramane doar sa gasim pe cineva care sa i-o citeasca. Ca urmare a faptului ca pe internet circula o inregistrare in care "sectoristul" de la 5 il injura pe Mircea Geoana, "prostanacul" ii recomanda colegului de partid sa citeasca:"Codul bunelor maniere".

5) Pentru Andrei Gheorghe, un nou mare "economist" al tarii avem o opera de capatai cu o puternica incarcatura economico-financiara.Este vorba de "Punguta cu doi bani".

6) Pentru cel mai mare dansator de samba din sud-estul Europei , primarul "leguma" al Constantei, adica Radu Mazare avem o opera reprezentativa, tot din "discografia" lui Caragiale.Este vorba de "D-ale carnavalului"

7) Pentru Gigi Becali, care in ultima vreme sta mai mult prin tribunale (sechestrarea hotilor care i-au furat masina, dosarul "valiza de la Cluj", scandalul cu suporterii,etc) credem ca cea mai potrivita carte este: Franz Kafka-"Procesul".Ii recomandam aceasta carte cu precizarea ca nu este o carte de colorat.

8) Avand in vedere ura si scandalurile din lupta pentru putere care au avut loc in ultima vreme in partidul celor 3 trandafiri, cea mai potrivita opera pentru membrii PSD ar fi Baudelaire:"Florile raului".

9) Lui Madalin Voicu, politicianul de etnie rroma care, pe langa femei, si-a descoperit o noua pasiune, (adica cea de a aparea tot timpul la emisiuni de televiziune) ar fi potrivita opera lui Mircea Eliade:"La tiganci".

10) Si in cele din urma avem o carte pe care o consideram cea mai potrivita in aceasta perioada de criza pentru poporul roman, care traieste de pe o zi pe alta, fara servici sau cu pensii si salarii diminuate, si cu grija zilei de maine.Este vorba de Zaharia Stancu "Descult"

No comments:

Post a Comment