Thursday, February 25, 2010

Taxe si impozite

Am vazut ca guvernul a adus in discutie chiar taierea alocatiei copiilor sau impozitarea pensiilor mici, pentru a aduce bani la buget. M-am gandit sa propun cateva noi tipuri de taxe si impozite prin care sa se stranga bani, salvand astfel copii si pensionarii.

1) Taxa pe urina . Adica cu cat consumi mai multe lichide, cu atat urinezi mai des. Deci daca ai bani pentru tot felul de sucuri si bauturi, inseamna ca ai bani sa platesti si taxa pentru urina aferenta.
Daca taxa ar fi fost in vigoare inca de zilele trecute, va dati seama ce ar fi ars-o la buget pe Oana Zavoranu? (cea care a varsat sticle intregi de "licoare"pe masina bantuita ).

Chiar si cetatenii au fost de acord cu introducerea acestui impozit pe urina. Dar cu conditia sa fie in valoare de 16%. Adica, din urina aferenta unui cetatean, omul trebuie sa ofere 16% din ea statului. Si daca se va lua decizia ca aceasta cantitate de 16% sa fie "platita" direct la guvern, atunci s-ar forma cozi imense de cetateni dornici sa nu ramana datori fata de oamenii politici.

2) Taxa pe manea. Adica, daca luam de bun ce a zis sfantul Base (ca un mare statistician) ca 99% dintre romani asculta manele inseamna ca s-ar strange bani "fara numar" la buget.Iar lumea nu ar comenta.Romanul daca ar avea de ales intre a renunta la manele, si a plati pentru ca le asculta, in mod sigur ar sari cu banul.Se pare ca Base a anticipat ca se pregateste o astfel de taxa , de aceea s-a grabit sa se declare ca facand parte din cei 1%.

3) Taxa pe premii si medalii. Guvernul pregatea de mult o astfel de taxa, dar a descoperit ca e inutil sa o aplice pentru ca nu ar fi incasat mai nimic. Delegatia Romaniei la jocurile Olimpice a reusit sa se apropie cel mai mult doar la 8 locuri de medalii.

4) Taxa pe esec. Adica daca se percepe impozit pe castiguri, de ce nu s-ar percepe si pe "pierderi".In cazul in care ar intra in vigoare si s-ar percepe retroactiv atunci domnul Geoana ar trebui sa vanda cateva din casele nedeclarate ca sa isi poata plati taxele pentru infrangerile pe care le-a avut.

5) Taxa pe vulgaritate.Concret, daca injuri platesti.Si de aici s-ar strange bani frumosi avand in vedere ca suntem unul din popoarele cu cel mai dotat vocabular obscen.O masura adiacenta la aceasta taxa ar trebui sa fie faptul ca fondurile stranse din astfel de manifestari sa fie directionate catre persoanele care au fost jignite in aceste injuraturi.Adica , daca injuri pe cineva platesti iar persoana ofensata de vorbele tale va incasa aceasta suma ca despagubire. Daca legea s-ar aplica, multe mame de politicieni ar ajunge in TOP 300 Capital, imbogatite pe spinarea oamenilor de rand.

6) Taxa pe alcool-parte a mult mediatizatei "taxe pe vicii".In cazul in care ar trebui sa se plateasca impozit proportional cu cantitatea de alcool consumata in baruri si cluburi, atunci ar trebui ca primele de joc ale unor jucatori dinamovisti sa fie redirecionate direct in vistieria cluburilor de noapte.

7) Introducerea accizei la hartie igienica .Pentru romanul care are bani mai multi si isi permite sa isi cumpere mai multa mancare va creste automat si consumul de hartie igienica.Daca o astfel de taxa va fi introdusa atunci romanul se va reorienta si vom vedea ca va creste brusc tirajul ziarelor proaste dar stufoase.


Am pus cap la cap si cateva poante pe aceeasi tema:

1)" -Mamaie, nu esti suparata ca guvernul Boc vrea sa va taie jumatate din pensie?
-Nu mama, de ce sa fiu !? Si asa 500 de mii nu mai inseamna nimic in ziua de azi".

2) " -Domnule Sebastian Vladescu, ca si ministru al Finantelor, ce va ganditi sa le luati copiilor din Romania de 1 iunie ?
-Alocatia !!!

3) Anunturi date la mica publicitate de catre pensionari afectati de reducerea pensiilor :

" Pierdut pensie de vaduva de razboi.O declar nula"
" Inchiriez loc de veci in regim hotelier"
" Pensionara vand urgent ochelari de vedere tip "fund de sifon". Nu accept schimburi decat cu proteza mandibulara putin folosita"
" 3 babe serioase, varste 90, 60 , 90 cautam sa inchiriem loc de veci pe termen lung"
" Mos atletic , muncitor, cu pensie derizorie caut partener cu aceleasi caracteristici pentru asociere in vederea comiterii de infractiuni".

*Click pe titlu pentru varianta audio in MorningZU

by Flick

No comments:

Post a Comment