Thursday, February 11, 2010

Critic de film


Dupa interviul in exclusivitate cu domnul Criticel Operescu, un mare critic in viata, care ne-a fost ghid la o expozitie de pictura, astazi il avem din nou alaturi, de data aceasta la o discutie despre filme, avand in vedere ca ne apropiem cu pasi repezi de "Gala decernarii premiilor Oscar".
Va prezint interviul acordat de critic, astazi la MorningZU

-Buna dimineata domnule Criticel Operescu, ce mai faceti? Pe langa arta, cum ati deprins si pasiunea pentru film?

-Buna dimineata.Eram intr-o seara la cenaclul "Flacara", care acum se cheama cenaclul "Flacara violet" .Am baut prea multa visinata si la un moment dat "mi s-a rupt filmul".Si de atunci dau mai multa atentie filmului.

-Stiu ca sunteti un personaj care e la curent si cu lumea mondena.As vrea sa ma ajutati cu niste recomandari de pelicule pentru unele persoane publice.

-Cu cea mai mare placere.

-Pentru Ministrului Transporturilor, Radu Berceanu ce film sugerati? Va intreb asta pentru ca domnul ministru are de ceva timp numai "filme in cap" si vorbeste de constructia a sute de km de autostrazi , cand el nu e in stare sa asfalteze strazile care le are in prezent.

-Da, avand in vedere ca trebuie sa circulam valsand printre gropi, cred ca cel mai bine i s-ar potrivi filmul "Asfalt Tango".

-Pentru Marian Vanghelie, primarul "care este", ce film aveti?

-Sa stiti ca este unul dintre putinii cetateni de etnie rroma, cu suflet mare si minte mica. Deaceea ii recomand filmul "Inima de tigan". Am ales un film romanesc pentru ca stiu ca are probleme cu subtitrarile.

-Am inteles.Vreti sa spuneti ca, la cat de prost citeste, subtitrarea se misca prea repede pentru el?

-Da, asta e una din probleme.Dar eu i-am mai recomandat un film.Am vazut ca el vrea sa deszapezeasca un sector intreg cu doua utilaje .Si atunci i-am recomandat filmul "Misiune imposibila".Asta e un film in engleza. Iar Marean, cand a inceput sa apara subtitrarea a inceput ca cante toate cuvintele, pentru ca a crezut ca e karaoke.

-Nu aveti cum sa nu o stiti pe Elena Udrea. In actuala guvernare este ministrul turismului, chiar daca profesia ei de baza este cea de avocat.

-Da, bineanteles ca o cunosc.Si tocmai pe baza profesiei ii propun filmul "Blonda de la Drept"

-Dar pentru "nemuritorul" Viorel Lis, ce film ii recomandati?...banuiesc ca Shrek, nu?

- Mda, interesanta propunere.Dar as sugera ceva mai de suflet, un film care sa ii aduca aminte de tineretile sale: "Ice Age 3-Aparitia dinozaurilor" .
Sau privindu-l ca si cuplu, alaturi de sotia lui Oana, cred ca ar merge "Frumoasa si Bestia".

-Ati vazut emisiunea "Danut SRL" ? Editia in care chitaristului de la Holograf "i s-a urcat ananasul la cap", si a fost scalpat cu sabia? Ce film ii recomandati lui Dan Bitman?

-Da, am vazut, stiu despre ce vorbiti. Pai cand ma gandesc cu cat patos a urmarit Dan Bitman scena in care sabia l-a scalpat pe chitaristul Romeo Dediu, cred ca filmul lui preferet ar fi "Sa moara Romeo".

-Dar pentru "Poponet", aveti un film bun?

-Da, ar merge filmul "Decebal".

-Pai chiar il vedeti pe Poponet ca fiind un baiat pasionat de istorie?

-A, nuuu.Dar citesc prin ziare ca toata ziua sta prin cafenelele de fite de pe bulevardul Decebal...

-Am inteles.Dar pentru interlopul porno, Sergiu Bahaian?

-La cate capete de acuzare are ii recomand "Prison Break"

-Ma gandeam acum la Nikita.Ce film ar unge pe suflet o "diva gastronoama" ca ea?

-Pai pentru Nikita as propune un desen animat:"Cei trei purcelusi"

-Dar am inteles ca v-ati intalnit cu ea de curand la un "cerc de literatura".Nu stiam ca Nikita e pasionata de literatura

-Ba din contra, ii place foarte mult sa citeasca. Lecturile ei preferate sunt "Mistretul cu colti de argint", si "Povestea porcului".(Si uneori mai citeste din "Grigore Vieru").

-Pentru Emil Boc ce puteti propune? Stiti ca s-a intors din nou la guvernare, a fost desemnat premier a patra oara.

-Da, pentru dansul cred ca cel mai potrivit e filmul romanesc "Pacala se intoarce"

-Dar pentru EBa, fata presedintelui Basescu?

-Pai stiu ca a fost combinata cu baiatul lui Hebenciuc, de la PSD. Daca relatia lor devenea o casatorie atunci cel mai potrivit era "Doi cuscri de cosmar".

-Bun.Si acum, de final dati-ne un film usor de digearat, un film de vazut in gasca. De exemplu , aveti vreun film pentru jucatorii de la Dinamo , pe care sa il vada seara in cantonament?

-Da, uite cred ca cel mai bun film pentru ei este "Secretul lui Bachus".

-Multumim mult domnule Criticel Operescu, si va mai asteptam pe la noi
*Click pe titlul articolului pentru varianta audio.
Scenarist Flick

No comments:

Post a Comment