Tuesday, July 21, 2009

40 de ani de când omul a că(l)cat pe Lună


Tocmai am revenit în Bucureşti după o scurtă evadare din cotidianul ăsta “de rahat”. Şi drept confirmare că nu am greşit catalogându-l astfel , “Cancan”-ul m-a întâmpinat cu o ştire “de cacao”: “S-a defectat o toaletă în spaţiu”. WTF..Nici nu ştiu dacă să îi compătimesc pe săracii astronauţi sau pe săracii bucureşteni care şi ei, la rândul lor, au ca şi toalete publice doar câteva “şifoniere” plasticate prin câteva parcuri, în mod evident insuficiente şi în caz de vreo urgenţă sunt nevoiţi să strângă din dinţi ceva timp.


Pe de altă parte, fizicianul din mine nu poate să nu îşi imagineze în detaliu “fenomenul” cosmic. Adică din câte ştiu în spaţiu nu există gravitaţie, deci ca să te caci, din punctul meu de vedere trebuie să sari brusc în sus, sperând ca “el” să rămână în urmă (atât timp cât nu îl trage în jos nici o gravitaţie). Şi apoi o să îl pescuieşti din vid cu un fel de plasă asemănătoare celei cu care obişnuiam să prindem fluturi în copilărie.


Mă gândesc cum “tragi apa” după ce ai utilizat toaleta?!? Cred că o tragi la propriu, căci nefiind gravitaţie ea nu va cădea din flotor, nu?!? Şi unde se va duce această “donaţie“? Cred că e strânsă într-un rezervor şi adusă înapoi pe pământ, că deah: “rahat la rahat trage“.Aşa ar fi şi ecologic, să se colecteze undeva, nu să fie lăsată aiurea prin spaţiul cosmic să se lipească de vreun parbriz de OZN.


Analizând mai atent situaţia, cred că defectarea “budei intergalactice” e un fenomen rar care se întâmplă cam o date la 40 de ani.Ultima oară s-a întâmplat în 1969 când aselenizarea a fost o pură întâmplare. Concret, nefuncţionând toaleta, Armstrong a aterizat forţat pe Lună căutând un loc mai retras să se “descarce”. Şi se pare că primele lui cuvinte au fost :
“A small shit for a human, but a “big shit” for the humanity”. Deci mare atenţie dragi astrunauti care veţi călători în 2049…luaţi-vă la voi o pungă de Pampers, sau o oliţă că nu se ştie ce-o să fie. Poate va evolua ştiinţa, vom descoperi noi frontiere, şi poate peste 40 de ani o să vă faceţi nevoile pe Pluto sau pe MerCUR cum a făcut Amstrong pe Lună.


P.S: Probabil tot datorită evoluţiei ştiinţei foarte mulţi dintre noi îşi vor face nevoile pe Lună peste 40 de ani.Astfel va fi justificat şi termenul astrologic de “Lună plină”.

No comments:

Post a Comment