Thursday, July 9, 2009

Glume “Porcoase”


Azi am rămas interzis. Cum frate un porc în tot Afganistanul? Nici măcar doi?!? Ce face săracul singur? O ia la “copită“?Şi îl ţin şi la ZOO.
Nu credeam că godacul nostru, un animal banal care umple mii de coteţe prin România o să ajungă vedetă, fiind prezentat pe post de animal exotic, la arabi. Şi e acolo la ZOO din 2002. Cine a mai auzit porc să trăiască 7 ani ?!?
La noi circulă un banc:
"-Care e întrebarea care frământă porcul?
-Ce e dincolo de Crăciun”.
Dar pe astă ce să îl frământe?? Că nu are nici o grijă.Te pomeneşti că îl dau şi la şcoală, acum că are “cei 7 ani de acasă“.Ar fi bine..ca să înveţe carte şi să poată lectura în voie“Mistreţul cu colţi de argint“, şi nu să ajungă un derbedeu şi să se îmbete “ca porcu”.

Ştirea tare este că a fost în carantină ca să nu ia gripă porcină. A înnebunit lumea. Bine, nu e de mirat acest exces de grijă având în vedere că e singurul porc.Nu m-ar surprinde să citim pe viitor despre el cum că a trecut cu brio intervenţia de transplant de rinichi, sau să îl vedem la dentist la o detartrare.
Oricum, interesantă cultură şi la afgani. Mă gândesc când pleacă duminica cu familia la “nisip galben” (adică un fel de “iarbă verde”, dar la ei e deşert), oare ce mănâncă?!? Ceafă de cămilă la grătar? Sau pastramă de dromader?.
Mă gândesc că dacă faci vreo glumă deplasată sau vorbeşti urât nu o să ţi se zică: “Eşti porc”, asta ar fi deja un compliment, că deah…, doar unul e porcul.

Ce porcărie…

No comments:

Post a Comment