Thursday, July 9, 2009

AIRBUS - autobuzul aerian


7 plus ne “flutură”, într-un articol, cea mai nouă modalitate de călătorie cu avionul, pe timp de criză: statul în picioare. Asta pentru că sunt probabil oameni, care nu îşi permit preţul biletului clasic de avion şi , la fel ca pe Maxi-Taxi , plătesc mai puţin şi stau în picioare.

Dar las-o dracului frateee ..e avion nu o “rată” între două comune. Dacă o mai fi şi un preţ mic să vezi aglomeraţie în Boeing ca în tramvaiul 41. O să se îngrămădească pe scară o grămadă de lume cu replici gen:”Staţi că eu cobor la prima“. Doar că aici pilotul nu o să mai oprească între staţii.

Deci dragi români, care vă duceţi prin Irlanda şi călătoriţi cu “low-low cost” stând înghesuiţi în picioare şi ţinându-vă de bară în aeronave, aveţi mare grijă la hoţii de buzunare, care stând în picioare lângă dumneavoastră şi profitând de aglomeraţie vă vor ajuta portofelul să zboare şi el, dar afară din buzunar.
O să cânte Puya :“Când decolezi de pe aeroport/Ţine bine de bani….” . Şi mai ales staţi cu ochii pe fuselaj să nu se urce “controlul”.
Cu această ocazie s-a dus dracului şi educaţia şi bunul-simţ. Adică , pe drept cuvânt… dacă dau 150 de euro pe un bilet pe scaun şi văd o babă că stă în picioare să mor dacă îi cedez locul. Asta dacă o să am 150 de euro. Pentru că la cum se adânceşte criză asta nu o să îşi mai ia nimeni bilet pe scaun.
O să ajungă avionul cu 200 de oameni în picioare şi nimeni pe banchete (adică unde ai plătit acolo stai).Or să fie doi paznici, ca pe metrou care să supravegheze ca nu cumva să stai jos.

Treabă asta are şi dezavantaje. În perioada ofertelor, când o fi probabil 5 euro un bilet, o să fie avionul “ciorchine“, şi o să stea lumea în el ca în conservă. Adică, dacă vrei şi tu ca omul să te duci la toaletă în timpul zborului nu ai pe unde să treci. O să ajungi să “aterizezi forţat” în pantaloni…Şi aici nu e ca în 226 sau tramvaiul 32 :
“Bă, mai deschideţi bă geamul ăla,…ai dracu’ de nespălaţi”….

No comments:

Post a Comment